Γιατί η Δευτέρα δεν είναι τόσο άσχημη

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

0
368

Δευτέρα σήμερα και θα την τιμήσουμε με το παραπάνω!

Γιατί η Δευτέρα έχει γίνει στο μυαλό όλων η χειρότερη μέρα? Μήπως τελικά είναι ένας απόλυτος μύθος, μήπως η Δευτέρα γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος της εβδομάδας και η Παρασκευή παίρνει τη δόξα λόγω του επικείμενου ΣαββατοΚύριακου;

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που στο μυαλό όλων η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα. Μερικοί από αυτούς είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από ένα όμορφο ΣαββατοΚύριακο.

Η Δευτέρα είναι επίσης η επιστροφή στη δουλειά, και αυτό αγχώνει τον κόσμο όχι γιατί είναι η πρώτη μέρα αλλά γιατί μάλλον δεν θέλει να πάει στη συγκεκριμένη εργασία. Αν όμως σου αρέσει η εργασία σου και το κλίμα με τους συναδέλφους είναι καλό τότε αντί να ρίχνουμε το ανάθεμα σε μια μέρα δεν θα πρέπει να κοιτάξουμε το βαθύτερο αίτιο της ίδιας της δουλειάς;


Εγώ λοιπόν μπορώ να σου παραθέσω αρκετούς λόγους γιατί μου αρέσει η Δευτέρα…

Η Δευτέρα είναι η πρώτη (εντάξει μετά την Κυριακή) μέρα της εβδομάδας , είναι η μέρα όπου οργανώνεις κάπως την εβδομάδα σου, βλέπεις ανθρώπους στην εργασία σου, τακτοποιείς τα email σου και ξεκαθαρίζεις τις προσφορές και τις οικονομικές εκκρεμότητες των ημερών στο γραφείο.

Είναι σαν μια μικρή πρωτοχρονιά. Σκέψου θετικά και πες, έχεις 52 Δευτέρες τον χρόνο, γιατί να χαραμίζεις 52 ημέρες τον χρόνο με απαισιοδοξία και δεν παίζεις το παιχνίδι αλλιώς.

Δες το θετικά όλο το θέμα, και πάμε δυνατά!

Αν θες να νιώθεις ενεργός και με διάθεση, τότε η Δευτέρα είναι η μέρα όπου όλα ξεκινάνε έπειτα από το ΣαββατοΚύριακο. Είναι η μέρα που ξεκινάει πάλι το σχολείο, το γραφείο, το κατάστημα, οι δραστηριότητες, το γυμναστήριο και όλα όσα κάνεις τις καθημερινές ημέρες.

Αν το πρόγραμμά σου είναι πέρα από τις δυνατότητές σου προσπάθησε να δώσεις περισσότερη βάση σε αυτά που σε γεμίζουν.

Τη Δευτέρα θα δεις τους συναδέλφους σου, τους πελάτες και γενικά κόσμο που δεν βλέπεις τα ΣαββατοΚύριακα, προσπάθησε να δώσεις θετική ενέργεια γιατί στο τέλος της ημέρας θα χεις πάρει πίσω αυτή την ενέργεια.

Τη Δευτέρα θα μοιραστείς όσα έκανες ή δεν έκανες το Σαββατοκύριακο.

Τη Δευτέρα θα μπεις στη ροή που εσύ έχεις ρυθμίσει και όχι στη ροή που έκατσες να σου επιβάλουν. Προσπάθησε να αλλάξεις προς το καλύτερο αυτή τη ροή και μην τα βάζεις με την μέρα.

Η Δευτέρα είναι η μέρα, όπου αν προγραμματίσεις σωστά τα ραντεβού σου και το πρόγραμμά σου τότε η Παρασκευή σου θα είναι ακόμα καλύτερη 🙂

Τη Δευτέρα θα κάνεις μικρά chat για τα παιχνίδια που έγιναν το ΣΚ. Μακάρι να κέρδισε και η ομάδα σου και να έχεις έναν ακόμα λόγο!

Όσες περισσότερες καλές Δευτέρες έχεις , τόσο καλύτερα ΣΚ σε περιμένουν.

Επίσης να σταματήσει αυτό το ψέμα, από Δευτέρα δίαιτα, από Δευτέρα γυμναστήριο, από Δευτέρα θα κάνω αυτό και εκείνο. Όταν το αποφασίσεις κάνε το, μην περιμένεις να δώσεις ακόμα περισσότερα από την ενέργειά σου από την αρχή της εβδομάδας.

Πες από Τρίτη, από Τετάρτη κ.ο.κ.

Υ.Σ. Εν τω μεταξύ, το ραδιόφωνο έχει μείνει στα χρόνια των 80s με το T.G.I.F. επιτέλους Παρασκευή και τέτοια. Πλέον τα ΣΚ οι περισσότεροι δουλεύουν, ο μύθος της Παρασκευής ξεπεράστηκε. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε τις Δευτέρες μας για να έχουμε μια ακόμα καλύτερη εβδομάδα.

Η κάθε μέρα μετράει, δώσε περισσότερη αξία σε σένα και μην περιμένεις τις μέρες να σου δημιουργούν αυταπάτες.

Καλή εβδομάδα με υγεία και ευτυχία!