Χειροτεχνίες με άρωμα καλοκαιριού

Ας δημιουργήσουμε μαζί με το παιδί μας!

0
768

Αύγουστος… το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του (πόσο γρήγορα πέρασε πάλι) για να δώσει τη θέση του στο γλυκό φθινοπωράκι…

Όμως μη βιαστείτε να μελαγχολήσετε! Μπορείτε να φυλάξετε τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις φτιάχνοντας κάτι μοναδικό με λίγη φαντασία και τα χεράκια σας!

Αν είστε ακόμα σε κάποια παραλία απολαμβάνοντας το κυματάκι που σκάει στην αμμουδιά, εκεί που κάνετε βόλτα ή παίζετε με τα παιδιά σας αφιερώστε λίγο χρόνο και μαζέψτε βοτσαλάκια, κοχύλια, ψιλή άμμο, ψιλά πετραδάκια ή ξυλαράκια . Αυτά τα απλά υλικά είναι αρκετά για να φτιάξετε… θαύματα!

Αν έχετε ήδη γυρίσει από τις διακοπές σας, μπορείτε να κάνετε το ίδιο πηγαίνοντας  σε μια κοντινή παραλία. Δώστε λίγο χρόνο στους εαυτούς σας και στα παιδιά σας και μην μπείτε απότομα στην καθημερινότητά σας (όσο μπορείτε).

Αφήστε τα διαβάσματα και τις επαναλήψεις για λίγο αργότερα και δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να αναπολήσουν τις διακοπές τους, να σας πουν τι τους άρεσε περισσότερο, να το ζωγραφίσουν ή να γράψουν κάτι γι’ αυτό (σαν ημερολόγιο) αν είναι λίγο μεγαλύτερα. Όλα αυτά φυσικά χωρίς καμία πίεση, σκοπός είναι να εκφραστούν αβίαστα.

Και εδώ έχω να σας προτείνω κάτι ακόμη καλύτερο, πιο διασκεδαστικό και για όλες τις ηλικίες! Δείτε τις παρακάτω ιδέες, διαλέξτε αυτή που σας αρέσει και φτιάξτε απίθανες χειροτεχνίες που θα ζωντανεύουν τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις όλο τον χρόνο!

1.Γίνετε ζωγράφοι

Απλώστε μπροστά σας τα βότσαλα που μαζέψατε, πάρτε χρώματα και πινέλα και δώστε τους ζωή! Εύκολη κατασκευή που θα απολαύσουν οι μικρότεροι!

2.Πάρτε μαζί την αμμουδιά

Σε ένα βάζο βάλτε την άμμο που μαζέψατε (αν έχετε και ψιλά πολύχρωμα πετραδάκια μπορείτε να φτιάξετε στρώσεις) και γράψτε το μέρος και τη χρονιά που πήγατε διακοπές.

Αν θέλετε μπορείτε να το γεμίσετε μέχρι τη μέση και να προσθέσετε ένα βότσαλο ή ένα κοχύλι και μικρές φωτογραφίες. Είναι μια ωραία ιδέα για τις πρώτες διακοπές με το μωρό σας.

3.Δώστε θαλασσινή αύρα στο χώρο σας

Διακοσμήστε κορνίζες ή έναν καθρέφτη του σπιτιού σας με βότσαλα, κοχύλια ή πολύχρωμες μικρές πετρούλες και δώστε καλοκαιρινό χαρακτήρα στη διακόσμησή σας. Ακόμη μπορείτε να διακοσμήσετε απλά σουβέρ και να τα κάνετε μοναδικά!

4.Φτιάξτε τα δικά σας έργα τέχνης

Είναι απίστευτο πόσα όμορφα πράγματα μπορούμε να δημιουργήσουμε με απλά φυσικά υλικά… Μικρά και μεγάλα βότσαλα μπορούν να μεταμορφωθούν σε πατουσάκια, οικογένεια, δέντρα, ζωάκια και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε!

Αυτά από εμένα, μέχρι το επόμενο άρθρο… σας εύχομαι καλές δημιουργίες!!!