Γιατί υπάρχει τέτοια διάθεση στους γύρω μας και κατ επέκταση και σε μας; Μέσα σε αυτές τις γιορτινές ημέρες στο κατάστημά μας έχουμε εξυπηρετήσει εκατοντάδες ανθρώπους και διαδικτυακά και φυσικά.

Η διάθεση του κόσμου είναι πραγματικά ένα αρνητικό φαινόμενο που προσπαθούμε να εξηγήσουμε…


Σήμερα για να εξυπηρετήσουμε κάποιες παραγγελίες που έπρεπε να αποσταλούν άμεσα αντιμετωπίσαμε μια όχι και τόσο όμορφη καθημερινότητα.

Λόγω μεγάλου φόρτου παραγγελιών σε πολλά καταστήματα και υπηρεσίες (τόσο και σε εμάς) οι μεταφορικές εταιρίες και οι εταιρίες ταχυμεταφορών (courier) έχουν πολύ αυξημένο όγκο εργασιών και προκύπτουν καθυστερήσεις. Στη δική μας περίπτωση ωστόσο η καθυστέρηση από εταιρία μεταφορών κατά την παραλαβή από τον προμηθευτή μας , ήταν 3 ημέρες.

Ένας από τους πελάτες μας σήμερα το πρωί για την παραγγελία που είχε κάνει εκφράστηκε πολύ εύκολα με άκομψο τρόπο που προσέβαλε την εργασία και την προσπάθεια αρκετών ανθρώπων.

Εμείς σαν κατάστημα για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε με οποιοδήποτε κόστος επανδρώσαμε δικό μας αυτοκίνητο και πήγαμε εμείς οι ίδιοι να παραλάβουμε τα δέματα από μακρινό πρακτορείο (διορθώσαμε δηλαδή το “λάθος” της μεταφορικής).

Έπειτα, κρατήσαμε το κατάστημά μας ανοικτό πέραν του καθημερινού ωραρίου για να δρομολογήσουμε τις αποστολές των δεμάτων προς πάσα κατεύθυνση.

Όμως λόγω του προχωρημένου της ώρας οι ταχυμεταφορές δεν δέχονταν άλλα δέματα κι έτσι, η αποστολή ολοκληρώθηκε πάλι με δικό μας αυτοκίνητο προς τα κεντρικά των ταχυμεταφορών.


Αυτό που θέλουμε να εξηγήσουμε είναι ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας προσπαθούμε να υπερβάλουμε εαυτό πέρα των οποιοδήποτε δυσμενών συγκυριών που μπορεί να προκύψουν. Αυτό που ζητάμε όμως σαν άνθρωποι είναι μια σχετική ευγένεια από όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο από πελάτες ή συνεργάτες, από όλους τους ανθρώπους που έχουν ξεχάσει τη σημασία των ημερών και δεν σκέφτονται τίποτα άλλα παρά μόνο τη δική τους ευκολία.

Θα μπορούσαμε κι εμείς να ρίξουμε το όποιο ανάθεμα στις εκάστοτε υπηρεσίες όπως στην προκειμένη τη μεταφορική εταιρία. Όμως όταν φτάσαμε στην εταιρία για να παραλάβουμε, είδαμε ανθρώπους να εργάζονται σε εξωτερικό χώρο με εκατοντάδες δέματα προς αποστολή, μέσα στην βροχή και φυσικά με σκυφτά κεφάλια και δυστυχία στο βλέμμα.

Στο γραφείο μας , στη ζεστασιά μας όλοι μας θέλουμε τα πάντα να λειτουργούν άψογα, πίνοντας τον ζεστό καφέ μας. Όλα πρέπει να μας εξυπηρετούν με οποιοδήποτε κόστος. Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και πλέον επειδή πληρώνουμε πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια.

Δεν είναι όμως έτσι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να λειτουργήσουν όλα όπως τα θες. Είμαστε άνθρωποι και όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Όμως θα προκύψουν και λάθη, από εμάς τους ίδιους ή και από άλλους.

Εκεί θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η πιο εύκολη λύση είναι να αναθεματίσουμε τον εκάστοτε παράγοντα για το λάθος του. Ας μην γινόμαστε τόσο κυνικοί καθημερινά, ας δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό.

Αντιμετωπίστε την καθημερινότητα με λίγο πιο όμορφη ματιά, δώστε ένα χαμόγελο σε κάποιον με σκυφτό κεφάλι. Δώστε μια ελπίδα σε κάποιον που φαίνεται πως την έχει χάσει. Κάντε κάτι τέλος πάντων, γιατί το μεγαλύτερο δώρο που έχουμε, είναι το δώρο της ζωής. Η ζωή δεν είναι απλώς η ύπαρξη, η ζωή είναι η ζωντανή ματιά και χαμόγελο.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τα παιδιά όπως λέγεται. Τα Χριστούγεννα είναι για όλους.

Όλα τα παραπάνω εν τω μεταξύ τα γράφουμε σε μια περίοδο όπου επεξεργαζόμαστε καθημερινώς τις περισσότερες παραγγελίας της 10 ετίας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν έχουμε χρόνο για αυτές τις γραμμές.

Όμως για εμάς είναι πολύ σημαντικό κομμάτι η ψυχολογική υγεία των ανθρώπων και οι ανθρώπινες σχέσεις. Αντιμετωπίσαμε όλα τα παραπάνω με ένα χαμόγελο και με την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε.

Και τα καταφέραμε.

Όλοι οι πελάτες μας παρέλαβαν από εμάς χωρίς επιπλέον καθυστέρηση (και ο αγενής 🙂 ) με ένα χαμόγελο.

Δεν χρειάζεται πάντα μια ανταμοιβή για να χαμογελάσεις, μπορείς να χαμογελάσεις για να δώσεις και εσύ κάτι όμορφο σε κάποιον.

Μέσα από αυτές τις γιορτές θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Χαρίστε αγάπη και χαρά, είναι οικονομικά αλλά τείνουν να γίνουν πολύ ακριβά.

Papyroc.gr Team